Το κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι CGTN δημοσίευσε βίντεο από την έως τώρα ανεξήγητα αποτυχημένη εκτόξευση διαστημικού πυραύλου «Long March-5» ( «Μεγάλη Πορεία – 5″), ενώ οι ειδικοί δεν ανακοινώνουν ούτε πιθανά αίτια …ερευνώντας έξωθεν «παρέμβαση» ή ακόμη και δολιοφθορά.
Σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, τα προβλήματα προέκυψαν αμέσως μετά την εκτόξευση του πυραύλου από τη διαστημική βάση Wenchang.
Ο πύραυλος υποτίθεται ότι θα τίθονταν σε τροχιά γύρω από έναν κινεζικό δορυφόρο επικοινωνιών «Shitszyan-18.» Οι λόγοι της ανεξήγητης αποτυχημένης εκτόξευσης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Η μόνη πληροφορία είναι ότι το περιστατικό προέκυψε μετά από «ανωμαλίες» γενικώς και αορίστως.
Αυτή είναι η δεύτερη εκτόξευση του πυραύλου-φορέα «Long March-5.» Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και θεωρήθηκε επιτυχημένη .
Η τρίτη εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για το τέλος του Νοεμβρίου. Ο πύραυλος επρόκειτο να θέσει σε τροχιά τον δορυφόρο «Chang’e-5», το έργο του οποίου ήταν να προσγειωθεί στην επιφάνεια της σελήνης, να συλλέξει δείγματα εδάφους και να επιστρέψει στη Γη.
Η αποστολή των Κινέζων στην Σελήνη δέχθηκε σοβαρό πλήγμα , ίσως από κάποιους που δεν επιθυμούν το Πεκίνο να « πατήσει πόδι» στο πιο κοντινό πλανήτη της γης .
Υπάρχουν πολλά και κυρίως ανεξήγητα ερωτήματα μιας και σε συνδυασμό με πρόσφατες κατηγορίες κατά της ΝΑΣΑ ( απο γνωστό Αμερικανό ακτιβιστή δημοσιογράφο) κατηγορήθηκε ακόμα και για αποικίες στην Σελήνη , κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός. Ο κινεζικός πύραυλος «Long March-5» λειτουργεί με υγρό οξυγόνο και υγρό υδρογόνο. Είναι σε θέση να θέσει σε χαμηλή γήινη τροχιά 25 τόνους φορτίου.
Το Πεκίνο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο για να δημιουργήσει μελλοντικό διαστημικό σταθμό αλλά και διαπλανητικό σταθμό στη Σελήνη και τον Άρη.
Εκτίμηση είναι ότι σε συνδυασμό με την είδηση ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ψήφισε και αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου στρατιωτικού κλάδου: του Αμερικανικού Διαστημικού Σώματος, όλα τα τρελά σενάρια είναι πλέον « μέσα στο παιχνίδι» .
Το σώμα θα είναι το έκτο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και η πρώτη νέα στρατιωτική υπηρεσία που δημιουργείται από το 1947.
Αυτό έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες αφότου η Πολεμική Αεροπορία δημιούργησε το Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων, υποσκάπτοντας σημαντικά τις προσπάθειές του στρατού να αναλάβει την ευθύνη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε μελλοντικούς διαστημικούς πολέμους.
Πιστεύεται ότι στο εγγύς μέλλον η Κίνα θα ανταγωνίζονται πραγματικά τις δύο άλλες υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ, αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη .
Η Κίνα είναι αποφασισμένη να επιταχύνει το ρυθμό της ανάπτυξης διαστημικής βιομηχανίας της και το φιλόδοξο διαστημικό της πρόγραμμα αναφέρει επίσκεψη στο φεγγάρι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με επιστροφή στην Γη.
Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι η Κίνα αυξάνει το πρόγραμμά της και την καινοτομία στον διαστημικό χώρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον διαστημικό πόλεμο με άλλα έθνη.
Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» δημιούργησε έναν δορυφόρο-δολοφόνο ο οποίος κατασκευάστηκε από την κρατική εταιρεία «Roscosmos» για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Κίνα , Ρωσία και ΗΠΑ πρώτα από όλα θα κονταροχτυπηθούν εκεί ψηλά και μετά στην γη , διότι όποιος ελέγχει πλέον το διάστημα ελέγχει και τον πλανήτη. Από ότι φαίνεται το «πανηγύρι» ξεκίνησε και επίσημα.
Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις των μελλοντικών συγκρούσεων από τον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των υπερδυνάμεων για την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην Σελήνη. Ο πόλεμος αυτός είναι αθέατος από το ανθρώπινο κοινό μάτι και το σίγουρο είναι το γίνονται πολλά «εκεί πάνω».