Newgrange η Ελληνική πλευρά της Ιρλανδίας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Newgrange η Ελληνική πλευρά της Ιρλανδίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
11 Απριλίου 2017 22:14:00

Το Newgrange είναι ένα προϊστορικό μνημείο που βρίσκεται στην κομητεία Meath , στην ανατολική πλευρά της Ιρλανδίας , περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια του ποταμού Boyne .

Χτίστηκε γύρω στο 3200 π.Χ. κατά τη διάρκεια της την Νεολιθική περίοδο.

Το Newgrange είναι επίσης μεγαλύτερο από το Stonehenge και τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας.

Σήμερα, το Newgrange είναι ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος, και σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Colin Renfrew, είναι το μεγάλο εθνικό μνημείο της Ιρλανδίας και αναγνωρίζεται επίσης ως μία από τις σημαντικότερες μεγαλιθικές κατασκευές στην Ευρώπη.

Διαβάστε όμως τα ιρλανδικά κείμενα «Lebor Gabola Eren» (Βιβλίο Εισβολών στην Ιρλανδία), «Leborna Huidres» (Βιβλίο του Ντύν Κάου), το βιβλίο του Λένστερ κ.λπ. – τα όποια διεσώθησαν σε χειρόγραφα του 11ου αι. μ.Χ. τι αναφέρουν.


Αναφέρουν ότι στην Ιρλανδία έφθασαν πρώτα κάτοικοι του Αιγαίου με αρχηγό τον Παρθολώνα, εν συνεχεία αποίκισαν το νησί Δαναοί (εξ ου και οι σύγχρονοι Δανοί) και τέλος οι Μιλήσιοι.

Ο διάσημος ιστορικός W. Durant στην «Παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού» (τόμ. Δ, σελ. 103) γράφει: «Οι Ιρλανδοί πιστεύουν, και δεν έχουμε καμμιά πρόθεσιν να τους αντικρούσωμε, ότι η νήσος των κατοικείτο κατ’ αρχάς από Έλληνας 1000 ίσως και περισσότερα έτη π.Χ.».

Corwall.Υπάρχει στην Αγγλία(ΕΓΓΛησμένοι Land),αλλά ποια είναι η ιστορία του,όπως και άλλα ονόματα που υπάρχουν στην Αγγλία;Η γλώσσα όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα λέει την αλήθεια.Όταν οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι ‘ψάχναν να βρουν κασσίτερο,βρήκαν και σε μεγάλη ποσότητα μάλιστα στα νησιά βόρεια των Ηρακλείδων Στηλών.Αυτά τα νησιά ονόμασανΚασσιτερίδες Νήσους.

Οι Έλληνες φτάνοντας εκεί,στο νότιο-δυτικό μέρος της Αγγλίας τους έπιανε πάντα δυνατός αέρας,και έτσι ονομάσαν την χερσόνησο Κέρας του Αιόλου.Όταν οι Ρωμαίοι αργότερα είχαν την κυριαρχία της περιοχής,δώσαν το ίδιο όνομα στην περιοχή,με την διαφορά ότι οι Ρωμαίοι το κέρατο το λένεhorn(Horn- Aiolou).Από εκεί με λίγη παραφθορά,Corn-Αιόλη, -Cοrn-oυάλη,εφτασέ σε εμάς σήμερα να λέγεται Cornwall.Πιο επάνω την Σκωτία οι Έλληνες την ονομάσαν έτσι από την ομίχλη και το σκότος που επικρατούσε.

Όταν οι Βρετανοί χαρτογραφούσαν την περιοχή,και ρώτησαν τους ντόπιους πως λέγονται τα νησιά,οι ντόπιοι τους απαντούσαν Τριςνήσοι!!.Οι Εγγλέζοι μη γνωρίζοντας τι ακριβώ σημαίνει δώσαν το όνομα Iland,στον πλυθηντικό Isles,και έχουμε το όνομαTRESHNISH ISLES!!!!Λίγο πιο κάτω έχουμε την Ίονά(!),λίγο δεξιά την περιοχή Αργύλου(!) και πιο κάτω την πόλη Αύρ(α).(Δείτε σχετικούς χάρτες).Και μερικές λέξεις: Δονησις=dance,Οροφή=Roof, Όρος=το μεταλευμα που εβγαινε απο το ορος=ΟRE,Σκύλος=Dog=Δαγγώνει=ΔΑΓΓ εξωστρακίστηκε λiγουσα παραληγουσα και το Δ εγεινε D.

(σ.σ.”Βισάλτης”:Είναι γεγονός ότι Σκωτζέζοι και Ιρλανδοί θεωρούν βάση της μυθολογίας τους ,προγόνους τους, τους Μυκηναίους!!Επίσης Το 1991 στις εκβολές του ποταμού Έμς στο κόλπο του Μπίγκσμπερυ –Ν. Αγγλία- ανακαλύφθηκαν τα απομεινάρια ενός ναυαγίου το οποίο μετέφερε ράβδους Κασσιτερίτη (. Η χρονολόγηση με τη μέθοδο Άνθρακα-14 προσέγγισε τη χρονολογία στο 4.000 ΠΧ περίπου. Μινωικές επιγραφές (Της 2ης Χιλιετηρίδας) έχουν κατά καιρούς ανεβρεθεί από την Ανατολία και την Ιβηρική Χερσόνησο, έως και το ακρωτήρι Μέτκαλφ στις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ!

Ακόμα ο Άγγλος Καθηγητής , Barry Cunliffe, υποστηρίζει ότι το εμπόριο ήλεκτρου ήταν πολύ κοινό μεταξύ των Βόρειων λαών και των Ελλήνων ήδη από το 2.000 ΠΧ και σε αυτό συνηγορούν πολυάριθμα ευρήματα από το Γουέσσεξ της Αγγλίας, τις Μυκηναϊκές πόλεις και στις ακτές τις Γαλλίας και Γερμανίας .Μεγάλη ιστορία που δεν πρόκειται να γραφτεί ποτέ.)

Πηγή1 – ”Βισάλτης”  Στ.Μανάκος(Νιού Χάμσα’ι’ρ-Η.Π.Α)
Πηγή2 – Περιοδικό Αναζήτηση


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: