Τα πανάρχαια σπήλαια του Νότιγχαμ
Τα πανάρχαια σπήλαια του Νότιγχαμ

Σκαμμένα με το χέρι, σε βράχους από ψαμμίτη, βρίσκονται δεκάδες σπήλαια σε λόφους γύρω από το Νότιχγαμ.

Οι σπηλιές αυτές είναι η συνέχεια κατοικιών που είχαν δημιουργηθεί πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια, καθώς θεωρούνταν ασφαλή σπίτια και εύκολα στη δημιουργία τους, καθώς ο βράχος του ψαμμίτη είναι μαλακός. Παράλληλα, δεν κινδύνευαν από τις πλημμύρες του ποταμού Τρέντ.
Με τα χρόνια οι κατοικίες αυτές κατέρρευσαν από τη διάβρωση του εδάφους, ωστόσο οι κάτοικοι βρήκαν άλλο τρόπο για να τις αντικαταστήσουν. Τα φυσικά σπήλαια, στα οποία από τον 12ο αιώνα έκαναν διαμορφώσεις και τα χρησιμοποιούσαν για κατοικίες ή χώρους εργασίας και κελάρια.
Κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που πήγαν στο Νότινγκαμ αναζητώντας εργασίας, έμεναν εκεί, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το 1845, η ενοικίαση των σπηλαίων από τους φτωχούς έγινε παράνομη, αλλά η πρακτική αυτή δεν θα μπορούσε να σταματήσει ξαφνικά. Έτσι, στις σπηλιές εξακολουθούσαν να μένουν άνθρωποι μέχρι το πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι σπηλιές έγιναν καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές.
Σήμερα, μόνο μια χούφτα από τα σπήλαια αυτά είναι σε χρήση. Ανάμεσα τους μία παμπ που ονομάζεται «Ye Olde Trip to Jerusalem», που φημολογείται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα στη χώρα. Επίσης, ένα τμήμα του δικτύου των σπηλαίων, κάτω από το εμπορικό κέντρο Broadmarsh, είναι πλέον ανοικτό ως τουριστικό αξιοθέατο.
Τα πανάρχαια σπήλαια του Νότιγχαμ
Τα πανάρχαια σπήλαια του Νότιγχαμ
Τα πανάρχαια σπήλαια του Νότιγχαμ
Τα πανάρχαια σπήλαια του Νότιγχαμ
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: