Σείστηκε η Γη! Πτώση τεράστιου φλεγόμενου μετεωρίτη με 45.000 μίλια/ώρα [vid]
Σείστηκε η Γη! Πτώση τεράστιου φλεγόμενου μετεωρίτη με 45.000 μίλια/ώρα [vid]

Πανικός επικράτησε στους πολίτες μετά την πτώση τεράστιου φλεγόμενου μετεωρίτη με ταχύτητα 45.000 μιλίων/ώρα στη νότια Ισπανία.
Ο φλεγόμενος μετεωρίτης έπεσε γύρω στις 22.25 το βράδυ της Κυριακής, με τους πολίτες στην Costa Del Sol να περιγράφουν αυτό που συνέβη σαν σεισμό ή έκρηξη. Όσοι ήταν μάρτυρες δήλωσαν πως ένιωσαν τη Γη να κινείται.

Σε βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο φλεγόμενος μετεωρίτης είναι τόσο έντονος που φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό. Μάλιστα παρατηρητήρια στην Almeria, το Toledo, τη Granada και τη Seville ανέφεραν πως είδαν το φως.
Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς η Γη περνούσε από τη βροχή μετεωριτών Geminids που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Προκλήθηκε από τα συντρίμμια του αστεροειδή 3.200 Paethon που περνά κοντά από τον Ήλιο κατά τη διάρκεια της τροχιάς του.

Οι μετεωρίτες είναι μικρές πέτρες στο διάστημα που καίγονται καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ραβδώσεις φωτός. Είναι σημαντικά μικρότεροι από αστεροειδείς και κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρούς κόκκους μέχρι και ένα μέτρο πλάτος.π
ΠΗΓΗ DAILYMAIL

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

2 thoughts on “Σείστηκε η Γη! Πτώση τεράστιου φλεγόμενου μετεωρίτη με 45.000 μίλια/ώρα [vid]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: