Το φάντασμα του Cock Lane | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το φάντασμα του Cock Lane

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
8 Αυγούστου 2016 22:47:0018ος αιώνας
Το πιο φημισμένο φάντασμα του 18ου αιώνα είχε ερωτικό σενάριο. Το 1762 σε μια περιοχή κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, που ονομαζόταν Cock Lane, υπήρχαν φήμες για παράξενους ήχους και οράματα που έβγαιναν από την κρεβατοκάμαρα μιας γυναίκας που ονομαζόταν Elizabeth Parsons. Τότε προσπάθησαν με κάποια χτυπήματα σαν συνθηματικό να επικοινωνήσουν με το πνεύμα, σαν τα χτυπήματα που συνήθιζαν για να καλούν τα πνεύματα σε τελετές σχεδόν ογδόντα χρόνια αργότερα. Πίστεψαν τότε ότι επρόκειτο για το φάντασμα της Fanny Lynes που υπήρξε ερωμένη του William Kent.

Στην περιοχή υπήρχε η φήμη ότι ο συγκεκριμένος άντρας την είχε δηλητηριάσει. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο και είχε αποτελέσει έμπνευση για πολλούς δοκιμιογράφους και ποιητές της εποχής. Κάποιοι δύσπιστοι είπαν ότι η υπόθεση ήταν πολύ καλά σκηνοθετημένη ώστε να συκοφαντήσουν τον William Kent. Η υπόθεση απασχόλησε και τη δικαιοσύνη μετά από αγωγή για συκοφαντία.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: