Aλαφροΐσκιωτος | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Aλαφροΐσκιωτος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
12 Μαΐου 2016 21:42:00

Ως αλαφροΐσκιωτος χαρακτηρίζεται από την ελληνική παράδοση ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος έχει την έμφυτη ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις εκδηλώσεις και τις παρουσίες του υπερβατικού κόσμου (του άλλου-κόσμου ή αλλό’κοσμού) εξ’ ου και ορισμένες φορές καταχρηστικά (το τονίζω αυτό!) οι αλαφροΐσκιωτοι μπορούν να κληθούν και ως «αλλοπαρμένοι» καθώς θεωρείται ότι ανήκουν κάπου μεταξύ τούτου (του υλικού) και του επέκεινα (άλλου, του πνευματικού) κόσμου.

Η αιτία της έμφυτης ικανότητας τους είναι ουσιαστικά άγνωστη, σε γενικές γραμμές άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την ημέρα της γέννησης τους (πχ. Σαββατογεννημένοι, γεννημένοι κοντά σε μεγάλες Χριστιανικές εορτές κτλ) άλλοι από κληρονομικό χάρισμα (πχ. Νεραϊδοσόι) κ.α.

Η συνηθέστερη ιδιότητα του αλαφροΐσκιωτου (διότι υπάρχουν αρκετές..), πάντα με βάση την παράδοση, είναι η ικανότητα του να βλέπει, να ακούει ή να αισθάνεται έντονα την παρουσία διάφορων άυλων οντοτήτων (για παράδειγμα πνεύματα, νεράιδες, απέθαντους κτλ) έχοντας την ικανότητα να συνδιαλέγεται μαζί τους.

Οι ικανότητες αυτές επιτρέπουν στους αλαφροΐσκιωτους να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στην κοινότητα (χωρίο, κωμόπολη κτλ) όταν η κοινότητα θεωρεί ότι απειλείται από διάφορους υπερβατικούς εχθρούς. Έτσι είναι σύνηθες στην λαογραφία οι αλαφροΐσκιωτοι να αναλαμβάνουν ή να συμμετάσχουν (απαραίτητα!) στην ανεύρεση και θανάτωση κάποιου (υποτιθέμενου) βρικόλακα (απέθαντου) που παρενοχλεί το χωρίο καθότι είναι οι μόνοι που μπορούν να τον δουν και να τον θανατώσουν.

Συγγραφέας: XD για Esoterica.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: