Κατεπείγον αίτημα στις ΗΠΑ για να εκσυγχρονιστούν τα F-16! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κατεπείγον αίτημα στις ΗΠΑ για να εκσυγχρονιστούν τα F-16!

20 Απριλίου 2016 21:48:00


Tο μπαράζ των παραβιάσεων των εναέριων συνόρων της χώρας και των πτήσεων επάνω από το ελληνικό έδαφος των τουρκικών μαχητικών που δείχνουν να “κάνουν ότι θέλουν” στο Αιγαίο, αλλά κυρίως το ελάχιστο χρονικό διάστημα (λιγότερο από 30 μήνες) που έχει απομείνει για την ένταξη σε υπηρεσία στην τουρκική Αεροπορία των πρώτων μαχητικών πέμπης γενιάς F-35, έχουν θορυβήσει τόσο την πολιτική όσο και την στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Γιατί τα Μνημόνια μπορεί η χώρα να τα αντέξει, αλλά μια πιθανή στρατιωτική συντριβή (κάτι που θα συμβεί μέσα σε ελάχιστες ώρες) θα έχει σεισμικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν οδηγήσουν ολόκληρες σειρές πολιτικών (όχι μόνο τους εν ενεργεία), που θα κριθούν υπεύθυνοι για τον αφοπλισμό της χώρας, όχι στην φυλακή, αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή μιας εθνικής στρατιωτικής ήττας.

Ετσι, στην παρούσα χρονική στιγμή φαίνεται ότι ισχύει το “ουδέν κακόν αμιγές καλού”: Η έξαρση της τουρκικής επιθετικοτητας οδήγησε στην αποστολή επιστολής στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 για να δοθούν δεσμευτικές τιμές από τις ΗΠΑ (P&A) για το πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κόστη είναι αρκετά “λογικά” και διαμορφώνονται ως εξής:
-Εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 Block 52+ και 52+ Advanced κοντά στο επίπεδο F-16 Viper (συνολικά  με κόστος 1 δισεκατομμύριο δολλάρια και τιμή περί τα 11,7 εκατομμύρια δολλάρια ανά αεροσκάφος. Αντίστοιχα και εδώ τα F-16 Block 30 και 50 θα εκσυγχρονιστούν από τα απάρτια των μεταγενέστερων εκδόσεων που θα είναι πλέον διαθέσιμα πχ ραντάρ AN/APG-68(V)9. 
-Εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 Block 30, 50, 52+ και 52+ Advanced (συνολικά 155 αεροσκάφη) κοντά Viper στο επίπεδο F-16 με κόστος 1,9 δισεκατομμύρια δολλάρια και τιμή περί τα 12,2 εκατομμύρια δολλάρια ανά αεροσκάφος. 
-Εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 Block 50, 52+ και 52+ Advanced σε έκδοση κοντά στο επίπεδο Viper συνολικά 123 αεροσκαφών με κόστος 1,5 δισεκατομμύρια δολλάρια και τιμή περί τα 12,1 εκατομμύρια δολλάρια ανά αεροσκάφος. Τα F-16 Block 30 θα εκσυγχρονιστούν από τα απάρτια των μεταγενέστερων εκδόσεων που θα είναι πλέον διαθέσιμα. 
Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του προγράμματος και των πληρωμών. Η Π.Α απόρροια της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας έχει καθυστερήσει σημαντικά την έναρξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού. 
Η απάντηση θα έρθει στις αρχές του 2017 και το συμβόλαιο υπολογίζεται να υπογραφεί άμεσα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης… 
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: