Σχέδιο εκκένωσης του Πειραιά – Τι αποκαλύπτει το ενημερωτικό φυλλάδιο της κυβέρνησης | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Σχέδιο εκκένωσης του Πειραιά – Τι αποκαλύπτει το ενημερωτικό φυλλάδιο της κυβέρνησης

8 Απριλίου 2016 22:32:00

Το μήνυμα ότι  «σε λίγες μέρες το λιμάνι θα αδειάσει» επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα από ένα νέο φυλλάδιο που ετοίμασε το υπουργείο Ναυτιλίας, και σε αυτό το πλαίσιο τους καλεί να συνεργαστούν με τις Αρχές, να δεχθούν να μετακινηθούν και να σεβαστούν τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί.
Πρόκειιται για μια ακόμη προσπάθεια να τους πείσουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να δεχθούν να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας, αφού το λιμάνι δεν είναι hot spot, και ενώ η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι ενώ αναμένεται και η έξοδος του Πάσχα.

AdTech Ad Το φυλλάδιο είναι γραμμένο σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) ώστε να μπορέσουν όλοι να ενημερωθούν για την κατάσταση και τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία μπορούν να μεταφερθούν προκειμένου να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αφού το λιμάνι στο οποίο έχουν συνωστιστεί περίπου 5.000 άνθρωποι, δεν αποτελεί hot spot.

Μεταξύ άλλων σε αυτό αναφέρεται ότι «τα σύνορα είναι πια από παντού κλειστά και δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν άμεσα» και πως «η μόνη δυνατότητα να φτάσετε οι περισσότεροι από εσάς σε λίγους μήνες σε κάποια χώρα της Ευρώπης είναι η ενεργοποίηση της επίσημης νόμιμης διαδικασίας, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες που ψηφίστηκαν πρόσφατα».
Για να γίνει αυτό, τονίζει το υπουργείο μέσω του φυλλαδίου, θα πρέπει να εγγραφούν στους καταλόγους και να πάρουν σειρά, κάτι όμως που μπορεί να γίνει μόνο στα κέντρα φιλοξενίας και διαμονής σε όλη την Ελλάδα.
Όπως τονίζεται εξάλλου μόνο εκεί μπορούν να ενημερωθούν υπεύθυνα για όλα τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. «Εκεί και μόνο εκεί σε όλη την Ελλάδα. Προσοχή: Όχι όμως στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ειδομένη» επισημαίνει ακόμη το φυλλάδιο και λέει στους πρόσφυγες πως δεν τους συμφέρει να μένουν σε Πειραιά και Ειδομένη γιατί χάνουν χρόνο.
Την ίδια ώρα τους καλεί να κάνουν υπομονή και να μην απογοητεύονται από την κατάσταση των κέντρων φιλοξενίας. «Είναι αλήθεια ότι μερικά από τα κέντρα φιλοξενίας (που με μεγάλη ταχύτητα ετοιμάσαμε από τότε που έκλεισαν τα σύνορα) δεν είναι ακόμα πολύ καλά οργανωμένα και δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει όπως θέλουμε», αναφέρει το υπουργείο αναγνωρίζοντας τα προβλήματα αλλά επισημαίνει ότι «σίγουρα όμως είναι καλύτερα από την Ειδομένη και σε λίγο καιρό θα είναι καλύτερα από τον Πειραιά».

Το φυλλάδιο επισημαίνει ακόμη ότι δεν ισχύει ότι τους οδηγούν σε κέντρα κράτησης όπου θα φυλάσσονται από δυνάμεις του στρατού. «Μην τα πιστεύετε αυτά. Είναι κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και παραμονής μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα. Εκεί θα συναντήσετε κρατικές υπηρεσίες για να σας ενημερώσουν και να σας βοηθήσουν και την αστυνομία για να σας προστατεύει και να φροντίζει ώστε να μην γίνονται επεισόδια», προσθέτει ακόμη.
Τέλος, αφού κάνει μια αναφορά ειδικά στον Πειραιά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πόλη προσφύγων, τονίζει ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι κέντρο υποδοχής, «δεν μπορεί να σας φιλοξενήσει» και «δεν γίνεται να μείνετε άλλο εδώ». 
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας θα είναι έτοιμο από το τυπογραφείο το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει να μοιράζεται.
ΠΗΓΗ http://newpost.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: