Δελφίνια εναντίον δράκων στη Μεγάλη Ελλάδα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Δελφίνια εναντίον δράκων στη Μεγάλη Ελλάδα

12 Ιανουαρίου 2016 22:25:00


Ένα σημαντικό ψηφιδωτό – το μεγαλύτερο της ελληνιστικής περιόδου στη Μεγάλη Ελλάδα – έφεραν στο φως φοιτητές της αρχαιολογίας.
Το εύρημα ανακαλύφθηκε στο Μοναστεράτσε Μαρίνα (την αρχαία Καυλωνία), ένα χωριό 3.500 κατοίκων στην περιοχή της Καλαβρίας.

Στην ανασκαφή πήραν μέρος φοιτητές από την Αργεντινή και την Ιταλία.

Η ανακάλυψη συμπληρώνει τα ευρήματα που έφερε στο φως πέρυσι το φθινόπωρο ο αρχαιολόγος Φραντσέσκο Τσουτέρι. Ο ιταλός αρχαιολόγος είχε ήδη αποκαλύψει το 2012 έναν δράκο, μια ροζέτα και έξι πλαίσια με μοτίβα λουλουδιών.


Οι σημερινές ανασκαφές έφεραν στο φως ένα μικρό δελφίνι, έναν ακόμη δράκο και ένα μεγάλο δελφίνι που δείχνει να έρχεται αντιμέτωπο και να παλεύει με τον δράκο που ανακαλύφθηκε πέρυσι. Ο χώρος του ψηφιδωτού καταλαμβάνει περίπου 30 τ.μ. και ονομάστηκε από τους αρχαιολόγους «Η αίθουσα των δράκων και των δελφινιών». Το ψηφιδωτό πιστεύεται ότι χρονολογείται από τα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. ή τις πρώτες δεκαετίες του 3ου. Ο αρχαιολόγος Φραντσέσκο Τσουτέρι, ο οποίος έχει την ευθύνη των ανασκαφών, επισήμανε ότι οι εργασίες πρόκειται να συνεχιστούν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν στο φως και άλλα ευρήματα με ψηφιδωτά που θα απεικονίζουν δελφίνια και δράκους.

Οι ανασκαφές στον χώρο άρχισαν το 1998 και όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος αρχαιολόγος απέχουν πολύ ακόμη από την ολοκλήρωσή τους. –

ΠΗΓΗ: http://masterlista.blogspot.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: