Βρυξέλλες: Συναγερμός! Καταδιώκουν ένοπλο ζωσμένο με εκρηκτικά

Βρυξέλλες: Συναγερμός! Καταδιώκουν ένοπλο ζωσμένο με εκρηκτικά

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού είναι οι Βρυξέλλες ενώ σε εξέλιξη είναι η καταδίωξη από την Αστυνομία ενόπλου που έχει ζωστεί με εκρηκτικά. Η πόλη μοιάζει με φάντασμα καθώς όλα είναι κλειστά και στους δρόμους έχει βει ο Στρατός.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο προσώπων εκ των οποίων το ένα φέρεται να είναι ζωσμένο με εκρηκτικά. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πολυπληθέστερη ομάδα ατόμων που προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες


ανάλογη με αυτή που έγινε στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Βελγίου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα με αντικείμενο την παράταση ή μη των μέτρων ασφαλείας που υιοθέτησε χθες. Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου των Βρυξελλών υπάρχουν κοινές περιπολίες ανδρών της αστυνομίας και του στρατού. Οι υπάλληλοι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έλαβαν στα κινητά τηλεφωνά τους μηνύματα από τις κοινοτικές υπηρεσίες ασφάλειας που αφορούσαν τα μέτρα επαγρύπνησης των προσεχών ημερών.

Βρυξέλλες πόλη φάντασμα

Με το επίπεδο του συναγερμού να βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο, με τους σταθμούς του Μετρό κλειστούς, τις συγκοινωνίες να υπολειτουργούν, τα Μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα περισσότερα εστιατόρια να έχουν κλειστές τις πόρτες τους, η πρωτεύουσα του Βελγίου δίνει και σήμερα την εικόνα μίας έρημης πόλης.
Η οικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης έχει αδρανήσει εντελώς και όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί αύριο Δευτέρα. Το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων, πρωτίστως δε το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό ανησυχεί όλους τους επιχειρηματίες του κέντρου με εξαίρεση τους ταξιτζήδες που αυτό το Σαββατοκύριακο είναι δυσεύρετοι στην περιοχή των Βρυξελλων.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: