ΡΟΔΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΑΞΟΣ ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΦΠΑ ΑΠΟ 1/10 | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΡΟΔΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΑΞΟΣ ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΦΠΑ ΑΠΟ 1/10

28 Σεπτεμβρίου 2015 20:53:00

 

– Μετά την υπογραφή του Μνημονίου στα έξι νησιά καταργείται η μείωση των συντελεστών κατά 30% του ΦΠΑ
– Στα συγκεκριμένα νησιά θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% όπως και στην υπόλοιπη χώρα
– Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ θα αναθεωρηθούν το 2016
– Θα θεσπιστούν μέτρα για την αποζημίωση των κατοίκων που έχουν περισσότερη ανάγκη

Τα νησιά που καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ:
1. ΡΟΔΟΣ
2. ΣΚΙΑΘΟΣ
3. ΜΥΚΟΝΟΣ
4. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
5. ΝΑΞΟΣ
6. ΠΑΡΟΣ


Με την απόφαση αυτή από 1.10.2015 στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους Θεσμούς και με την υιοθέτηση του τρίτου πλέον Μνημονίου.
Στην ανακοίνωση, σε μία προσπάθεια να μαλακώσουν τις αντιδράσεις, αναφέρουν πως υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές πως οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ θα αναθεωρηθούν το 2016, με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα από την φοροδιαφυγή, θα είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα.
Γίνεται αναφορά επίσης σε θέσπιση στοχευμένων μέτρων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι κάτοικοι εκείνων των νησιών που έχουν περισσότερη ανάγκη, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν συγκεκριμένα ποιά θα είναι αυτά τα μέτρα. Επισημαίνει μόνο το υπουργείο Οικονομικών πως τέτοια μέτρα θα υπάρξουν όταν θα γίνουν οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών η επιλογή των προαναφερόμενων νησιών, έγινε με μετρήσιμα, ενιαία και διαφανή κριτήρια, όπως θα γίνει και για τις άλλες δύο ομάδες νησιών (από 1.6.2016 και 1.1.2017). Τα απομακρυσμένα νησιά θα μπουν στην τελευταία ομάδα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ρόδος με βάση κριτήρια όπως ο πληθυσμός (115.490) και οι αφίξεις τουριστών το 2014 που ξεπέρασαν τα 2 εκ.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: