«ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

«ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ
17 Ιουνίου 2015 22:04:00

Nour-al-din

Ο Νουρεντίν Nour-al-din υπήρξε Κούρδος εμίρης της Συρίας κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών που ρήμαξαν τόσο τη Μ.Ανατολή, όσο και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.  Ο Κούρδος ηγέτης ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος στρατηγός που αντιμετώπισε με επιτυχία τους «Φράγκους» αφού πρώτα αφύπνισε τους μουσουλμάνους από τον λήθαργο που τους μάστιζε.  Ο ανεψιός και διάδοχος του Νουρεντίν, δεν είναι άλλος από τον περίφημο Σαλαντίν.  Τον άντρα που ανακατέλαβε την Ιερουσαλήμ από τους δυτικούς, εκδίωξε πολλούς Σταυροφόρους από την περιοχή και μπόρεσε και απέκρουσε την αντεπίθεση των δυτικών με ηγέτη τον βασιλιά της Αγγλίας, Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο.


Ο ISIS έχει αρχίσει και με προβληματίζει ιδιαίτερα.  Δείχνει αντοχές απέναντι στις επιθέσεις εναντίον του.  Για κάθε νεκρό μαχητή του, βρίσκονται άλλοι πρόθυμοι να πάρουν τις θέσεις στις επάλξεις.  Αυτή η οργάνωση μοιάζει να μην «σέβεται» τίποτα και θεωρεί τόσο τις ηγεσίες της Συρίας, Ιορδανίας, Ιράκ, Αιγύπτου, όσο και το κράτος του Ισραήλ, ακόμη και την ΑλΚάιντα ως συνεργάτες των δυτικών, ένα είδος Λατινικών Σταυροφορικών Κρατών.  Η ακραία ιδεολογία του ISIS βρίσκει τρομακτική απήχηση τόσο στους νέους της Μ.Ανατολής, του Καυκάσου, της Ν.Α Ασίας αλλά και της Δύσης!
Υπό δύο προϋποθέσεις θα μπορέσει ο  ISIS να γίνει φαινόμενο παρόμοιο του Νουρεντίν και της αντεπίθεσης των μουσουλμάνων. Εδώ να υπερθεματίσω πως η οργάνωση μάχεται κατά αρκετών νομίμων εκλεγμένων Κυβερνήσεων (Αίγυπτος) και κατά κρατών που έχουν ιστορική συνέχεια στη Μ.Ανατολή (Ισραήλ), και ΟΧΙ κατά στυγνών κατακτητών όπως συνέβαινε κατά την εποχή των Σταυροφοριών.  Το υπέρτατο όπλο κατά του εξτρεμισμού στην περιοχή θα είναι η μόρφωση και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του γενικού πληθυσμού.
Ας περάσουμε όμως στις δύο προϋποθέσεις:

  1. Η μακροβιότητα. Όσο ο ISIS αντέχει και συνεχίζει να πολεμάει, τόσο περισσότερους οπαδούς αποκτάει.  Η δυνατότητες επικράτησης ανεβαίνουν και ταυτόχρονα ανεβαίνει και η δημοτικότητα της οργάνωσης στους νέους μουσουλμάνους που σπεύδουν να ενταχθούν στις τάξεις του.  Θα πρέπει να γίνει συντονισμένη επιχείρηση από ΟΛΕΣ τις χώρες της περιοχής που έχουν πληγεί άμεσα (Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Αίγυπτος, Λίβανος, Ιράν) ώστε να επιτευχθεί ένα καίριο πλήγμα στην οργάνωση και να «πέσει» επιτέλους ο μύθος που την περιβάλλει
  2. Αυτό μας οδηγεί στη δεύτερη προϋπόθεση που δεν είναι άλλη από τη Δυτική επέμβαση . Όλο και συχνότερα ακούω «ειδικούς» να κραυγάζουν πως ήρθε επιτέλους η ώρα η Δύση (ΗΠΑ) να στείλει στρατό και να τελειώνει τον ISIS μια και καλή.  Αυτό είναι ακριβώς που θέλει ο ISIS όμως!  Να συνδέσει τον αγώνα του με μάχη όχι κατά ομόθρησκων μουσουλμάνων, αλλά κατά δυτικών-νέων Σταυροφόρων. Έτσι η στρατολόγηση νέων μαχητών για την οργάνωση θα αυξηθεί σε δυσθεώρητα μεγέθη και θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε ολοκληρωτικό πόλεμο.  Αυτό ακριβώς διέγνωσαν σωστά οι σύμβουλοι του προέδρου Ομπάμα και είπαν ΟΧΙ στην αποστολή στρατιωτών στο έδαφος (No boots on the ground).  Οι «ειδικοί» που προτείνουν αποστολή δυτικών στρατιωτών έναντι του ISIS μάλλον έχουν δει τη Μέση Ανατολή μόνο στον χάρτη…..

Αυτό που μπορεί να κάνει η Δύση είναι να στηρίξει τις Κυβερνήσεις των χωρών που μάχονται τους εξτρεμιστές ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες βδομάδες ή/και μήνες.  Ας μην αφήσουμε τον ISIS να καταστεί ο «Νουρεντίν» του 21ου αιώνα, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας.
 ΠΗΓΗ :

Νίκου Τοπούζη


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: