Μυστηριώδεις βραχογραφίες στο σπήλαιο Σκορδολάκια στο Ασφένδου Σφακίων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μυστηριώδεις βραχογραφίες στο σπήλαιο Σκορδολάκια στο Ασφένδου Σφακίων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
25 Μαρτίου 2015 22:23:00

 Βραχογραφήματα της παλαιολιθικής -ή της μινωικής περιόδου για κάποιους- αποκάλυψε το σπήλαιο Σκορδαλάκια

 Ενα μυστηριώδες δάπεδο γεμάτο χαράγματα ανεκτίμητης αξίας διαθέτει το κατά τ’ άλλα ασήμαντο και μικροσκοπικό σπήλαιο Σκορδολάκια στ’ Ασφένδου Σφακίων.Τα βραχογραφήματα χαράχτηκαν από πρωτόγονους κυνηγούς, πριν από χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Απεικονίζουν αίγαγρους, ελάφια, τόξα, βέλη, πλοιάρια, δέντρα κ.ά. Επίσης πολλά αφηρημένα σύμβολα και ακιδογραφήματα που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε.Δεν γνωρίζουμε την ακριβή τους ηλικία γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστο σύστημα χρονολόγησης για ασβεστολιθικές επιφάνειες, αλλά και γιατί πουθενά αλλού στην Κρήτη δεν έχει εντοπιστεί κάτι παρόμοιο.

Τις βραχογραφίες ανακάλυψε σε παιδική ηλικία ο Γιώργης Χιωτάκης, ο γνωστός σήμερα παπάς, και τις υπέδειξε στον αείμνηστο Χρήστο Παπουτσάκη, ο οποίος τις μελέτησε συστηματικά και αποφάνθηκε πως χαράχτηκαν την παλαιολιθική εποχή, ενώ ο Paule Faure διατύπωσε την άποψη ότι είναι μινωικά.
ΠΗΓΗ : www.thetravelbook.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: