Ίχνη ζωής στον Άρη φέρεται να εντόπισε η NASA

Ίχνη ζωής στον Άρη φέρεται να εντόπισε η NASA

  

Σημάδια ζωής στον Άρη υπάρχει περίπτωση να εντόπισαν με τη βοήθεια του ρομποτικού οχήματος Curiosity οι ερευνητές της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Οι ειδικοί ανακοίνωσαν ότι ένα όργανο του Curiosity κατέγραψε κατά τόπους υψηλά επίπεδα μεθανίου, την πηγή του οποίου δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανιχνεύσουν.


Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όχημα  εντοπίζει μεθάνιο στον «Κόκκινο Πλανήτη», σε αυτή την περίπτωση είναι δεκαπλάσια απ΄ ότι συνήθως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χαμηλά επίπεδα μεθανίου εξηγούνται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης που έφτασε στον Άρη από μετεωρίτες. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και τα υψηλότερα επίπεδα. Οι επιστήμονες της NASA εξηγούν ότι η ύπαρξη μεθανίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στη Γη το 95% του αερίου αυτού προέρχεται από τα μικρόβια. Υπάρχουν, όμως, και άλλες πηγές που παράγουν το αέριο αυτό.

Παρότι η ερευνητές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί μέχρι να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Curiosity, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη.
ΠΗΓΗ : ΖΟΥΓΚΛΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: