Το Βέλγιο αποσύρει τα νομίσματα του ενός και των δύο λεπτών | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το Βέλγιο αποσύρει τα νομίσματα του ενός και των δύο λεπτών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16 Φεβρουαρίου 2014 21:57:00

Το Βέλγιο αποσύρει τα νομίσματα του ενός και των δύο λεπτώνΠερίπου το 60% των νομισμάτων «εξαφανίζονται» από την κυκλοφορία κάθε χρόνο Με απόφαση του Κοινοβουλίου του Βελγίου τα νομίσματα του ενός και των δύο λεπτών του ευρώ θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία και οι τιμές θα προσαρμοστούν ανάλογα. Συγκεκριμένα η απόφαση του Κοινοβουλίου προβλέπει πως όλες οι τιμές που λήγουν σε ένα, δύο, ή επτά λεπτά θα στρογγυλοποιούνται προς τα κάτω, ενώ οι τιμές σε τρία, τέσσερα, οκτώ και εννέα θα στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω.  


Σύμφωνα με την υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιστημών του Βελγίου Σαμπίνε Λαρουέλ η σταδιακή απόσυρση των μικρότερων νομισμάτων του ευρώ θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα ενώ δεν αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων κατά την προσαρμογή των τιμών. Το Βέλγιο γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα μετά την Φινλανδία που δεν δα δέχεται τα κέρματα του ενός και των δύο λεπτών στις συναλλαγές.

Την ίδια στιγμή το γειτονικό Λουξεμβούργο έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια ανάλυση για τις συνέπειες που θα είχε η απόσυρση των εν λόγω κερμάτων και από το Μεγάλο Δουκάτο.  Τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί. Γεγονός είναι πως από το 2002 τα νομίσματα του ενός και των δύο λεπτών έχουν κοστίσει συνολικά στις χώρες της Ερυωζώνης περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από την πραγματική αξία των νομισμάτων, ενώ περίπου το 60% των νομισμάτων αυτών «εξαφανίζονται» από την κυκλοφορία κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: