Δεν πάει… Κίνα η Ολυμπιακή Φλόγα! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Δεν πάει… Κίνα η Ολυμπιακή Φλόγα!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
2 Ιανουαρίου 2014 22:53:00

 

 

 

Θέμα αφής της Φλόγας εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει, ξεκαθαρίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε απόλυτο ξεκαθάρισμα της κατάστασης σχετικά με το θέμα που έθεσαν οι Κινέζοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας, σχετικά με την Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, επιχείρησε να προχωρήσει η ΕOE.Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, έγινε ξεκάθαρο πως εδώ και καιρό έχει συμφωνηθεί από τη ΔΟΕ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως στην Αρχαία Ολυμπία γίνεται η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μόνο για τους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ιερότητα και ο χαρακτήρας της τελετής.

Σε ό,τι αφορά στην προηγούμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά, η αφή της φλόγας είχε γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, έπειτα από σχετικό αίτημα των διοργανωτών.


Η Σιγκαπούρη ήθελε να δώσει ιδιαίτερο κύρος και επιθυμούσε να λάβει χώρα η διαδικασία στο χώρο όπου από το 1936 ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα.
Για αντίστοιχες εκδηλώσεις πλην Θερινών ή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η αφή μπορεί να γίνεται σε άλλα σημεία εντός Ελλάδος, όπως στο Καλλιμάρμαρο ή την Πνύκα.
Θέμα αφής της Φλόγας εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει. Oταν μάλιστα δεν πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αναφέρεται ως «Φλόγα των αγώνων» κι όχι ως «Ολυμπιακή Φλόγα».
Μάλιστα ο Ελληνας «αθάνατος» Λάμπης Νικολάου έχει ήδη επικοινωνήσει με τη ΔΟΕ και έχει καταστήσει σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει αφή σε άλλο μέρος του κόσμου πλην της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας την σχετική αναφορά στο καταστατικό της ΔΟΕ.
ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:



Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: