Πυρηνικό «επεισόδιο» επιπέδου 1 στη Φουκουσίμα
Τη διαρροή «300 τόνων άκρως ραδιενεργού ύδατος» από δεξαμενή αποθήκευσης στο έδαφος», δημοσιοποίησε πριν λίγη ώρα η Tepco (Tokyo Electric Power Company) η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima.

(«300 tons of highly contaminated water has leaked from a storage tank designed to hold overflows from the site»).

Πυρηνικό «επεισόδιο» επιπέδου 1 στη Φουκουσίμα

O Γενικός Διευθυντής της Tepco, Masayuki Ono

Σύμφωνα με την Tepco, η διαρροή έγινε αντιληπτή από κάποιο εργαζόμενο, το πρωί της Δευτέρας λίγη ώρα πριν από την σχετική ανακοίνωση.

Πυρηνικό «επεισόδιο» επιπέδου 1 στη Φουκουσίμα  Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρ’ ότι το συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο έχει πολύ συχνά προβλήματα με διαρροές ραδιενεργού ύδατος αλλά και με διακοπές ρεύματος, είναι η πρώτη φορά από το 2011 οπότε και είχε συμβεί το μεγάλο πυρηνικό ατύχημα, που η εταιρεία προβαίνει σε μια τέτοια επίσημη ανακοίνωση.

Κατά τις διεθνείς νόρμες της INES που καθορίζουν τον βαθμό επικινδυνότητας κάθε πυρηνικού «συμβάντος», η συγκεκριμένη περίπτωση εντάσσεται στην κατηγορία 1 δηλαδή στην χαμηλότερη, και δεν χαρακτηρίζεται ως «ατύχημα» αλλά ως «επεισόδιο».

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως το νερό που διέρρευσε έχει ραδιενεργό φορτίο 80 εκατομμυρίων becquerels ανά λίτρο.

Προσπαθώντας ο γενικός διευθυντής της Tepco, Masayuki Ono, να δώσει ένα μέτρο της διαρροής, είπε χαρακτηριστικά πως, η συγκεκριμένη διαρροή ραδιενέργειας, επιβαρύνει έναν εργαζόμενο σε μια ώρα, όσο θα τον επιβάρυνε μέσα σε πέντε χρόνια αν όλα λειτουργούσαν κανονικά.

ΠΗΓΗ : www.zougla.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: