Τουρκία: “Ναι” της Βουλής για εισβολή σε Συρία – Ηγέτης CHP:”Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο”!
Τουρκία: "Ναι" της Βουλής για εισβολή σε Συρία - Ηγέτης CHP:"Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο"!


H τουρκική Βουλή αποφάσισε ύστερα από ψηφοφορία να επιτρέψει στον τουρκικό Στρατό να πραγματοποιεί καταδρομικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα όπως αναφέρεται στο κείμενο των τουρκικών ΜΜΕ πρόκειται όμως ασφαλώς για περίπτωση εν δυνάμει εισβολής εάν πάρει και την  έγκριση του εθνικού συμβούλιου ασφαλείας.
Από την ψηφοφορία «ναι» ψήφισαν 286 βουλευτές και «όχι» 92 από τους παρόντες στη βουλή η οποία αριθμεί 550 μέλη.
Αρνητικά ψήφισαν τα μέλη του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αντιπολίτευσης κόμματος (CHP) αλλά και του κόμματος για την ειρήνη και την δημοκρατία (BDP). Το αίτημα προς ψήφιση έφερε το κυβερνητικό κόμμα AKP και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.
“Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο με αυτή την απόφαση”!

 

Η ηγέτης του κόμματος CHP Muharrem İnce επέκρινε σε έντονους τόνους την άδεια της τουρκικής βουλής για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος λέγοντας πως αυτό θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο.
«Η απόφαση αυτή δεν έχει όρια» είπε ο İnce «Θα προκαλέσετε παγκόσμιο πόλεμο με αυτή», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.
Επιπρόσθετα ο İnce είπε για τη διαδικασία της ψηφοφορίας: «Γιατί πρέπει να κρύψετε από τον τουρκικό λαό αυτό που συνέβη σήμερα εδώ; Θα είναι τα παιδιά σας που θα πάνε στο πόλεμο; Ο λαός δεν πρόκειται να μάθει τους λόγους που στείλατε τα παιδιά του στον πόλεμο» είπε.
“Αλλά ούτε και τα όρια της απόφασης δεν είναι ξεκάθαρα. Πήρατε μια απόφαση καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις επέμβουν σε ξένες χώρες. Ποιες είναι αυτές οι χώρες;” συμπλήρωσε ο αρχηγός του κόμματος CHP. .   
ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

error: