Aιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης νησιού (ΧΙΟΣ) του εχθρού από την δύναμη “Δ” στο Α.Αιγαίο! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Aιφνιδιαστική άσκηση κατάληψης νησιού (ΧΙΟΣ) του εχθρού από την δύναμη “Δ” στο Α.Αιγαίο!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ
3 Οκτωβρίου 2012 18:53:00

Την πρώτη μεγάλη άσκηση κατάληψης νησιού του εχθρού εκτελεί αυτή την στιγμή κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού M.Κωσταράκου, η περίφημη δύναμη “Δ”, η Διακλαδική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων που αποτελείται από τις ειδικές μονάδες Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
Ήδη τμήματα της Δύναμης έχουν πραγματοποιήσει απόλυτα αιφνιδιαστική (δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στην στρατιωτική διοίκηση του νησιού) αεραπόβαση (ομάδες επιχειρούν και από θαλάσσης) σε διάφορα σημεία της Χίου και “μάχεται” για να θεσει υπό τον έλεγχό της το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το στρατηγείο, τους σταθμούς καυσίμων του νησιού κλπ.
Η διοίκηση της νήσου ενημερώθηκε την στιγμή που οι άνδρες της μονάδες πάτησαν το πόδι τους στο νησί ότι δέχεται επίθεση από αέρος και θαλάσσης και πλέον εξαρτάται από τις δυνάμεις της Χίου αν καταφέρουν να εφαρμόσουν το σχέδιο και να εξουδετερώσουν τους εισβολείς.


Δηλαδή έχουμε μία διπλή άσκηση: Από την μία πλευρά ασκείται η δύναμη “Δ” στην κατάληψη εχθρικού νησιού και από την άλλη η τοπική διοίκηση δοκιμάζεται σε μία τελείως αιφνιδιαστική ενέργεια, όπως θα είναι αυτή που θα εκτελεστεί αν υπάρξει εισβολή στο νησί από την Ανατολή.
Άρα, σε οτι αφορά την άσκηση της δύναμης “Δ”, δεν είναι άσκηση ανακατάληψης νησιού, αλλά άσκηση κατάληψης εχθρικού νησιού και προφανώς “φωτογραφίζεται” η Ίμβρος, η οποία απειλεί με τις κινεζικές συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-επιφανείας WS-1 την Λύμνο και για την οποία υπάρχει νομικό έρεισμα για να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση από ελληνικής πλευράς σε αντίποινα τουρκικής επίθεσης αφού η Τουρκία έχει παραβιάσει την συνθηκη της Λωζάνης του 1923 που αναφέρεται στο αυτοδιοίκητο του νησιού.
Εν πάση περιπτώσει είναι η πρώτη άσκηση του είδους και θα δοκιμαστεί η δύναμη “Δ” (έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της αμερικανικής Διακδαδικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμων” σε μία αποστολή που δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι τώρα: Την κατάληψη και διατήρηση εδάφους του εχθρού. Η δύναμη αποτελείται από το ΕΤΑ, την ΜΥΚ, την ΜΕΕ, τμήματα αλεξιπτωτιστών κλπ.
Ίσως το σημαντικότερο από άποψη ουσίας είναι το κατά πόσον θα μπορέσουν να αντιδράσουν οι δυνάμεις της Χίου, ειδικά μετά τις προσφατες πυρκαγιές που έχουν “αποκαλύψει” μεγάλο μέρος του νησιού και διευκολύνουν την δράση δυνάμεων εισβολής.
Η επιχείρηση γίνεται υπό τον έλεγχο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και παρακολουθείται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr , www.onalert.gr 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: