Λήξη δεκαετούς περιόδου ανταλλαγής τραπεζογραμματίων δραχμών | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Λήξη δεκαετούς περιόδου ανταλλαγής τραπεζογραμματίων δραχμών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28 Φεβρουαρίου 2012 17:07:00

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 2948/2001 και την Εγκύκλιο 472/2001 της Τράπεζας της Ελλάδος, το κοινό μπορεί να ανταλλάσσει τραπεζογραμμάτια δραχμών με ευρώ στο Κεντρικό Κατάστημα και τα δεκαεπτά υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια, μέχρι την 1η Μαρτίου 2012, που είναι η ημερομηνία λήξης της 10ετούς περιόδου ανταλλαγής.

Περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια δραχμές, ήτοι το 90% των νομισμάτων και των τραπεζογραμματίων, που ήταν σε κυκλοφορία στο τέλος του 2001, είχαν αποσυρθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2002, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος την 01/03/2002. Ήδη από το τέλος Ιανουαρίου, το μερίδιο των τραπεζογραμματίων ευρώ στη συνολική κυκλοφορία χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα ανερχόταν σε 74%, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για τη ζώνη του ευρώ ήταν 68%.
Στα χρόνια που πέρασαν από το 2002 μέχρι και σήμερα συμφωνά με πληροφορίες αποσύρθηκαν γύρω στα 250 δις δραχμές. Άρα υπάρχει ένα υπόλοιπο της τάξεως των 20 δις δραχμών ( γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ) που θα εγγράφουν σαν κέρδος στο ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Και φανταστείτε ότι έψαχναν 225 εκ. ευρώ για να μην πτωχεύσουμε….
ΠΗΓΗ : http://www.bankofgreece.gr , www.coinmania.gr

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: